Utbildningsministern vill förbjuda Sveriges studenter att uttrycka sin avsky mot Israels folkmord!

Tre stora fackförbund inom transportsektorn i Belgien meddelar nu att de kommer att blockera vapentransporten till Israel, inklusive två av landets viktigaste fackliga federationer: det socialistiska ABVV och det socialkatolska ACV. De kräver också en omedelbar vapenvila. När kommer svenska Transport och Hamnarbetarförbundet göra gemensam sak?

Källa: Palestina Hoy
https://t.me/PalestinaHoy/10738


 

 Konsekvenserna av regeringens villkorslösa stöd till Israels folkmord:

Utbildningsministern vill förbjuda Sveriges studenter att uttrycka sin avsky mot Israels folkmord!

Utbildningsminister Mats Persson (L) vill förbjuda studenter och lärare att visa sin avsky mot det sionistiska folkmordet på Palestina och dess folk, som inte bara äger rum i Gaza utan också på Västbanken.

Palestinagrupperna, som tog initiativ till manifestationerna organiserade dessa UTANFÖR universiteten, inte innanför. Trots det varnar Persson, som representerar det mest Israelvänliga partiet i Sverige lärare och studenter att uttrycka sin avsky mot Liberalernas allierade i Mellanöstern och med all sannolikhet också den svenska regeringens beslut att lägga ned sin röst i FN:s Generalförsamling när en förkrossande majoritet röstade för att kräva eldupphör på Gaza.

Men vem hade väntat sig att Person och Rosenbad skulle våga gå emot Tel Aviv och Washington?

I Spanien gick studenterna ut i massdemonstrationer den 26 oktober i 20 städer i solidaritet med den palestinska motståndskampen och mot det sionistiska folkmordet. Den 16 november har deras Fackförbund, "Sindicato de Estudiantes" utlyst en ny demonstration över hela Spanien.


I Spanien genomförde studenterna i 20 av landets största städer en 24 timmar lång proteststrejk mot Sio-Naziregimen i Tel Aviv utan att den socialdemokratiska regeringen i Madrid satte sig emot.

Där framfördes inte några fantasifulla förevändningar mot ”judiska studenters oro”, som Persson och Tel Avivs propagandaspråkrör, Dagens Nyheter påstår existerar för att ifrågasätta demonstrationerna utanför universiteten.

Persson och landets polischef får väl då göra som de gjorde med Koranbrännaren, skapa säkerhetsåtgärder för det icke existerande hotet mot judiska studenter, som jag är övertygad om kanske gör gemensam sak med världsopinionen; uttrycker sin avsky mot Israels folkmord och solidaritet med Palestina.

Persson räds den AKADEMISKA DEBATTEN på Sveriges universitet. Vilket tema är det mest brännande just nu, Persson? Just det, Västbanken och Gaza. Vad är det du räds att studenterna ska diskutera? Persson.

Min uppmaning till landets studenter är att organisera manifestationer, inte bara på universiteten utan alla utbildningsinstitutioner i Sverige.

Räcker det inte med att du och dina kamrater i riksdagen (”De Åttas Gäng”) har underordnat sig Bryssels beslut om vilka medier vi ska ha tillgång till för att läsa, nu inskränker du som utbildningsminister också yttrande- och demonstrationsfriheten UTANFÖR universitetens portar.

Sverige Anno 2023.

Dick Emanuelsson


”Latinamerika måste bryta förbindelserna med Israel”!

Stoppa folkmordet mot Palestina”!

Igår tisdag bröt Bolivia sina diplomatiska förbindelser med Israel. Samtidigt krävde landets före detta president, Evo Morales att regeringen även skulle förklara Israel som en ”terroriststat”!

Opinionen på kontinenten växer för varje timma för att isolera Sio-Naziregimen i Tel Aviv.

Colombias president Gustavo Petro kallade idag hem sin ambassadör till Bogota från Tel Aviv och tillade, att ”om folkmordet mot palestinierna fortsätter finns det ingen mening med att vi fortsätter där [med en ambassad]”.

Gustavo Petro jämförde folkmordet i Gaza med de tyska nazisternas värsta koncentrationsläger under andra världskriget, Auschwitz.

Till och med Chiles försiktige president Gabriel Boric sa idag att han kallar hem sin ambassadör.

Evo Morales bröt förbindelserna med Israel redan 2008 när den israeliska krigsmakten genomförde sitt terrorkrig mot Gaza. Förbindelserna återupprättades nästan omedelbart efter att Morales hade störtats i en statskupp den 10 november 2010, ledd av senatorn Jeanine Añez som utsågs av juntan till ”president”. Hon kände sig så säker på posten att hon efter USA:s inrådan kallade till val ett år efter statskuppen.

Men kuppmakarna förlorade och Evo Morales´ efterträdare Luis Arce valdes av bolivianerna till president med 55 procent av rösterna. Añez greps för att ha lett störtandet av demokratin och dömdes till tio års fängelse. Nu inleds det andra målet mot henne som ansvarig för att ha beordrat armén och polisen att slå ned protesterna mot statskuppen som resulterade i två massakrer som krävde nästan 40 bolivianers liv. Åklagaren yrkar på 30 års fängelse.

De såta fascistiska vännerna Jeanine Añez och Tel Aviv sökte och fann varandra, men lyckan blev kortvarig.

Dick Emanuelsson



FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter i New York, Craig Mokhiber.


FN:s högkommissarie för MR avgår i protest

Direktören för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter i New York, Craig Mokhiber, har avgått i protest mot organisationens misslyckande med att stoppa folkmordet i Gaza:

– Än en gång ser vi ett folkmord utspela sig framför våra ögon, och organisationen vi tjänar verkar maktlös att stoppa det.

Folkmordet vi bevittnar i Palestina är resultatet av årtionden av israelisk straffrihet som tillhandahållits av USA och andra västerländska regeringar och decennier av avhumanisering av det palestinska folket av västerländska korporativa medier. Båda måste sluta nu. ”Försvara mänskliga rättigheter,” är hans sista uppmaning på posten.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”: Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal

Krigspropagandisternas Trio på DN vittvättar Israels bombning av sjukhuset i Gaza

Direkt från Kiev? Hamas förfogar över Wallenberggruppens Pansarskott 86!