Den spanska vänstern: ”Utvisa Israels ambassadör och frys de diplomatiska förbindelserna”!

Så här ser proportionerna ut om det hade varit Spanien. 75 års ockupation och stöld av Palestinas territorium. "Hur skulle du (spanjoren) känna dig", är frågan.

 

Den spanska vänstern: ”Utvisa Israels ambassadör och frys de diplomatiska förbindelserna”!

Den Förenade Spanska Vänstern (Izquierda Unida, IU), i vilket det spanska kommunistpartiet (PCE) ingår föreslår att den israeliska ambassadören ska utvisas och de diplomatiska förbindelserna avbryts. De gigantiska folkmobiliseringarna som äger rum runt om i världen visar den 'fördjupade klyftan mellan den allmänna opinionen och västerländska ledare.'


Sira Rego, språkrör för den spanska
vänsteralliansen och ledamot av
EU-parlamentet.

Det menar språkröret för IU, EU-parlamentsledamoten SIRA REGO som idag citeras i Mundo Obrero (Arbetarvärld, organ för PCE), och tillägger:

– Vi kan inte förbli i en slags medelväg inför massakern av det palestinska folket.

Av den anledningen lade hon i dag fram vänsteralliansens fyra förslag på en presskonferens som handlar om följande:

1. Avbryt associeringsavtalet mellan Europeiska Unionen och Israel.

2. Inför ett vapenembargo.

3. Ställ Benjamin Netanyahu och de ansvariga för den israeliska regeringen inför Internationella brottmålsdomstolen.

4. Frys de diplomatiska förbindelserna och utvisa den israeliska ambassadören från Madrid!


Israels blodbad på barn

Närmare 4000 barn har fram tills
idag mördats av Sio-Naziregimen.
– Vi måste komma ihåg, att det uttryckliga militära stödet från västmakterna är bakgrunden till att mer än 3 000 pojkar och flickor redan har mördats i Gazaremsan. Till detta kommer den inte mindre viktiga risken för krigseskalering i området och intensifieringen av Israels etniska rensningsplan.

Sira Rego har upprepat varningen som Izquierda Unida har framfört i flera veckor om att ”vi bevittnar ett folkmord, en levande etnisk rensning, med enorm hjälplöshet från den allmänna opinionen och de folkliga sektorerna, som har mobiliserat och uttryckt sin åsikt på gator och torg”.

Hon ansåg vidare att ”vi måste vara mycket mer bestämda med vad som händer i Palestina. Det är viktigt att det finns ett enhälligt fördömande och ett enigt internationellt motstånd”.

– Vi anser att rättigheter måste uppfyllas av alla länder i världen. Blockaden och ockupationen under 75 år, de avvikande siffrorna för allt som händer är absolut oacceptabla.

På frågan om skälen till varför Izquierda Unida föreslår att ta nya steg för att agera mer beslutsamt mot den israeliska regimens högsta tjänstemän, uppgav Rego:

– Befolkningen i Gaza håller på att fysiskt utrotas. Och inför detta måste vi vara absolut bestämda och kraftfulla. Vi kan inte se åt det andra hållet. För det vi bevittnar är en fullständig demolering av alla värdesystem baserade på mänskliga rättigheter, något som vi måste försvara från demokratier.


Vad gör och säger svenska Vänsterpartiet?

Den spanska vänsteralliansens uppfattning och ståndpunkt borde vara ett politiskt rättesnöre för det svenska Vänsterpartiet där partiledaren mer ställer upp på den sionistiska propagandakampanjen som säger att Tel Avivs folkmord i Gaza och Västbanken är ett svar på ett folks motstånd mot 75 års folkmord, ockupation och stöld av det palestinska territoriet. Dagostar Nooshi har svårt att se skillnad på Orsak och Verkan, eller så är det ren och slätt politisk opportunism kombinerat med en enorm ideologisk svaghet.

Källa: Mundo Obrero
https://mundoobrero.es/2023/10/31/iu-propone-la-expulsion-de-la-embajadora-de-israel-y-la-suspension-de-las-relaciones-diplomaticas/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”: Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal

Krigspropagandisternas Trio på DN vittvättar Israels bombning av sjukhuset i Gaza

Direkt från Kiev? Hamas förfogar över Wallenberggruppens Pansarskott 86!