Vems bomber har dödat de 62 palestinska journalisterna, SJF?

60 mördade palestinska journalister och dagens arrangörer påstår att de föll offer för "kriget mellan Hamas och Israel". Cynismen fortsätter sitt korståg bland medier och journalister i Sverige.

 

Vems bomber har dödat de 62 journalisterna, SJF?

I dag, den 22 november 2023 genomför Svenska Journalistförbundet en ALLMÄN manifestation som ska likna en protest mot deras siffra på ”40 journalister som dödats i kriget mellan HAMAS och ISRAEL”.

Det är en direkt felaktig och cynisk sammanfattning av mordvågen mot journalister som bevakar det sionistiska folkmordet på Palestina och dess befolkning.

Men de talare som ska säga något på Mynttorget följer ”Linjen” som har sitt ursprung i Washington och Tel Aviv och som fullbordas av respektive ägare och redaktionschef på de medier de och 99 procent av medielandskapet i Sverige representerar.

** Var har journalisterna dödats?

På Gaza och Västbanken.

** Vem har dödat dem?

Den israeliska krigsmakten, främst dess stridsflyg utrustade med bomber och missiler producerade företrädesevis av USA:s militärindustriella komplex.

** Är det ett ”krig mellan Hamas och Israel”?

Nej. Israel är, enligt alla FN-resolutioner en ”ockupationsmakt” och mot en sådan makt har befolkningen rätt att resa sig och slå tillbaka, framför allt när det påstådda världssamfundet blundar inför brotten mot mänskligheten som den sionistiska krigsapparaten systematiskt genomfört sedan 1948.

** Pågår ockupationsmaktens krig bara på det palestinska territoriet i Gaza?

Nej. Sedan den 7 oktober har flera hundra palestinier kidnappats, gripits, torterats, mördats och fått hus och egendomar raserade av ockupationsmakten på VÄSTBANKEN.

Tel Avivs krig mot det palestinska folket pågår över de 21 procent som är kvar av det ursprungliga territoriet av Palestina 1947. Därför är den palestinska motståndskampen legitim och följer folkrätten.

Tel Avivs propagandaorgan, där Dagens Nyheter intar en särställning och den psykologiska krigföringens ”journalister” har däremot publicerat ”nyheter” och fakenews som den om ”Hamas skar halsen av 40 bebisar”, som hade en israelisk kvinnlig journalist och medie som källa.

I dag ska de protestera mot. . .  ja, vad då?

Igår tisdag den 21 november mördade den israeliska krigsmakten åtminstone TRE PALESTINSKA JOURNALISTER i Gaza och två journalister på libanesiskt territorium.

Ty Israels terror begränsar sig inte enbart till den lilla folktäta remsan Gaza. Södra Libanon, Västbanken och flygbombningar av syriska flygplatser genomförs regelbundet utan att FN eller Rosenbad eller de undertecknade arrangörerna av dagens manifestation och deras medier säger ett knyst av protest.

  • Den palestinska journalisten Ayat Al Khaddour och hela hennes familj dödades i dag (21 november, 2023) i en israelisk bombning av deras hem i Beit Lahia, norr om Gaza. Nedanstående var hennes sista video, där Ayat varnade för att sionisterna kunde mörda henne för att hon illustrerade via sitt journalistiska arbete deras krigsförbrytelser, rapporterar den spanskspråkiga nyhetsbyrån Palestina Hoy (Palestina Idag).

– Detta (se video) kan bli min sista sändning. Idag släppte den israeliska ockupationsmakten vita fosforbomber på bostadsområdet Beit Lahia och skrämmande ljudbomber”, sa hon i sin sista levande videosändning:



  • I söndags mördades de palestinska journalisterna Sari Mansour och Hassouneh Saleem (se video)


  • I lördags, den 18 november mördades Abdel Halim Awad av Israel i en attack mot hans hem i Gaza. Samma dag mördades ytterligare tre palestinska journalister av Israel.

    Tre palestinska mördade journalister. Var finns indignationen? Varför försöker den mediala eliten och deras medlöpare i journalistkåren blanda bort korten?


  • Den israeliska ockupationsmakten mördar inte bara palestinska journalister. Den 25-åriga libanesiska journalisten Farah Omar mördades i dag, den 21 november 2021 av Israel i södra Libanon.

Farah Omar, mördad tillsammans med sin kameraman.

Men enligt nedanstående personer och deras NGO:s/medier är det ett ”krig mellan Hamas och Israel” som är de ansvariga.

Dick Emanuelsson

Medlem i Svenska Journalistförbundet sedan 1984.


Stödmanifestation för dödade journalister

Journalisten / Publicerad 21 november 2023

Den 22 november samlas vi till en manifestation i Stockholm för att hedra de journalister som mist livet i kriget mellan Hamas och Israel. Välkommen att delta. 

Sedan den 7 oktober har över 40 journalister dödats i kriget mellan Hamas och Israel. För varje dag som går stiger siffran. Vi kräver att säkerheten för våra kollegor som bevakar kriget värnas.

Var och när:

Mynttorget i Stockholm, onsdag 22 november, kl 12.30.

Talare:

  • Erik Larsson, Reportrar utan gränser
  • Ulrika Hyllert, Journalistförbundet
  • Kerstin Almegård, Svenska PEN
  • James Savage, Sveriges Tidskrifter
  • Viveka Hansson, Utgivarna 
  • Rolf Porseryd, TV4

Arrangörer:

Reportrar utan gränser, Svenska PEN, Journalistförbundet och Publicistklubben.

https://www.sjf.se/aktuellt/202311/stodmanifestation-dodade-journalister

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”: Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal

Krigspropagandisternas Trio på DN vittvättar Israels bombning av sjukhuset i Gaza

Direkt från Kiev? Hamas förfogar över Wallenberggruppens Pansarskott 86!