Barcelonas hamnarbetare: Inte ett vapen till Ukraina eller Palestina!

Barcelonas hamnarbetare visar vägen för Europas och världens arbetarklass.

 

PRESSMEDDELANDET om beslutet
att bojkotta alla vapenleveranser
till Ukraina och Palestina.
Klicka för stort format.
Barcelonas hamnarbetare: Inte ett vapen till
Ukraina eller Palestina!

BARCELONAS HAMNARBETARE beslutade på ett fackföreningsmöte igår onsdag 8 november, 2023, att inte lasta eller lossa något fartyg som levererar krigsmateriel som ska skickas till Ukraina eller Israel!

När kommer Svenska Hamnarbetarförbundet och Transportarbetareförbundet göra gemensam sak med sina katalanska klassbröder?

 

Tyskt blod i ockupationsarméns ådror

SÅTA VÄNNER HJÄLPER VARANDRA: Enligt `Noticias de Israel´ [1] anlände chefen för det tyska flygvapnet, general Ingo Gerhartz, till Tel Aviv i veckan och donerade blod till soldaterna i den israeliska ockupationsarmén.

Det gemensamma målet från `väst´ är ju att intensifiera folkmordet, även om de för syns skulle vill ”pausa” slakten av palestinier med några timmar varje dag, dock utan att införa ett eldupphör som en enig världsopinion kräver.

Och nu med autentiskt färskt tyskt blod i ådrorna får den israeliska ockupationsarmén en rejäl kick när ”pausen” går till ända.

Enligt rykten fortsatte general Gerhartz till Kiev med samma uppgift. Där behövs åtskilligt tyskt blod efter att de flesta av de tyska ”Leoparderna” har gått till skroten i sällskap med svenska Stridsvagn 90.

När får vi se den svenske ÖB:n Micael Bydén på plats hos Sio-Naziregimen i Tel Aviv? Historien och NATO-medlemskapet förpliktar ju.

[1] https://israelnoticias.com/en-vivo/jefe-de-fuerzas-aereas-alemanas-dona-sangre-en-hospital-israeli/

Den tyske flygvapenchefen, general
 
Ingo Gerhartz.


Statsterrorismens Israel arresterar en stridbar ung kvinnlig palestinska för ”uppvigling för att främja terrorism”

1). AHED TAMIMI greps på Västbanken för förhör misstänkt för anstiftan till våld och terroristaktiviteter. Förra veckan hade hon publicerat på sociala medier att vad de skulle göra mot bosättarna skulle vara ett ”skämt bredvid vad Hitler gjorde” mot judarna.

"Posten" som Tamimi publicerade och orsaken till hennes arrestering.


Tamimi, född den 31 januari 2001, blev känd vid 14 års ålder när hon

filmades när hon biter en israelisk soldat för att hindra honom från att arrestera hennes yngre bror.

I december 2017, vid 16 års ålder, blev hon känd över hela världen för att ha gett en örfil på en israelisk soldat på gården till hennes hus.

Den 19 december 2017 greps hon av militären och dömdes senare till åtta månaders fängelse, det vill säga dom minderårig.

Tamimi släpptes den 29 juli 2018.


2) Israeliska araber arresterade för sina kommentarer om Gaza på sociala medier

Hundratals arabiska medborgare i Israel har arresterats för sina inlägg på sociala medier om kriget i Gaza.

Dalal Abu Amneh.


Bland dem finns den välkända sångerskan och influencern från Nasaret, DALAL ABU AMNEH, som satt häktad i polisens förvar i två dagar, innan hon släpptes mot borgen på onsdagen. Hon sitter nu i husarrest.

Enligt hennes advokat, Abee Baker, anklagades sångerskan för ”störande beteende” av poliser, som säger att hennes inlägg kan uppmuntra till våld mot hennes följare.

Budskapet som väckte polisens uppmärksamhet var en bild av den palestinska flaggan med det arabiska mottot:

”Det finns bara en segrare, Gud.”

Källa: BBC 

Palestinska politiska fångar i ett israeliskt fängelse.



EU:s förlust på grund av sanktionerna: 250 miljarder euros!

EU:s medlemsstater i Europas har förlorat upp till 250 miljarder euro på grund av sanktionerna, säger utrikesminister Lavrov!

USA förstör Europa men har inga problem att fortsätta köpa känsligt material och uran från Ryssland.

Energibojkotten och taket på oljepriset från Ryssland har slagit skoningslöst mot den globala energisäkerheten. Detta är allvarliga felkalkyler av väst.

FN:s ansträngningar för att återuppliva spannmålsavtalet gick upp i rök, vilket visar organisationens impotens.

Källa: RT på spanska:
https://t.me/rtnoticias/55348


 


6 november 1943: Röda armén befriar Kiev

Den 6 november 1943 befriade Röda armén och dess styrkor under befäl av armégeneralen Nikolai Vatutin Kiev från de nazistiska inkräktarna. SovjetUkrainas huvudstad hade varit under nazistisk ockupation i 778 dagar.

I Kiev använde nazisterna en taktik av massterror. Mer än 120,000 människor avrättades bara i Babi Yar. Omkring 100,000 Kievbor deporterades till Tyskland för hårt arbete. I november 1943 minskade stadens befolkning till 180,000 människor – allt som fanns kvar från nästan en miljon invånare under förkrigsåren.

Kiev led omfattande skador under sin tid under den nazistiska ockupationen. Antagandekatedralen i Kiev-Pechersk Lavra förstördes, liksom det offentliga biblioteket, konservatoriet, ukrainska SSR:s vetenskapsakademi och stadens zoologiska museum. Kiev förlorade alla sina broar, överfarter, de flesta medicinska institutioner, 140 skolor, 940 byggnader som inhyste statliga och offentliga institutioner, över 800 industrianläggningar, 1 742 flerfamiljshus och 3 600 privata bostäder.

Sovjetiska styrkor visade mod och hjältemod i massor under slaget om Kiev; 65 enheter från röda armén tilldelades hedersbeteckningen ”Kiev.” Mer än 17 500 soldater och officerare dekorerades med order och medaljer, och 2 438 militärer tilldelades Sovjetunionens hjälte-titel för att ha korsat Dnepr och befriat Kiev.

Befrielsen av Kiev var mer än bara en strategisk framgång för Röda armén och en stor milstolpe på vägen mot att fördriva tyskarna från den ukrainska SSR och nå gränsen till Rumänien och Polen. Det var en enorm moralisk seger för det sovjetiska folket över de nazistiska inkräktarna.

Källa: InfoDefenseENGLISH, InfoDefense

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”: Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal

Krigspropagandisternas Trio på DN vittvättar Israels bombning av sjukhuset i Gaza

Direkt från Kiev? Hamas förfogar över Wallenberggruppens Pansarskott 86!