”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”: Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal


INNEHÅLL

  1. ”Unga palestinier dödar inte judar för att de är judar utan för att vi är deras ockupanter”. Av Amira Hass, israelisk journalist.
  2. ”Bekännelse av en terrorist”. . . Av Mahmoud Darwish, palestinsk poet.
  3. En pedagogik i ” Bombterminologi”.
  4. Video: Gaza bombat till stenåldern!
  5. Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal: ”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”
  6. Rosenbad och ännu en mask faller: Offret förvandlas till bödel och bödeln till offer
  7. Video: Palestinas ambassadör i London smular sönder BBC-journalistens argument som försöker vittvätta Israels krigsbrott
  8. Palestinas  UD: Israel Har konsekvent vägrat följa internationella resolutioner
  9. ”Halshuggna bebisar? Den största bluffen i den israelisk-palestinska konflikten”
  10. Från Nicaragua: Inför västvärldens cynism, ”Revolutionär värdighet och solidaritet med det palestinska folket”!
  11. Uttalande av Israels Kommunistiska Parti om situationen i Gaza: "Den fascistiska israeliska regeringens brott, som syftar till att upprätthålla ockupationen, leder till ett regionalt krig.

*  *  *

 


UNGA PALESTINIER DÖDAR INTE JUDAR
 för att de är judar utan för att vi är deras ockupanter, deras torterare, dess fängelsevakter, tjuvarna av deras marker och deras vattenkällor. Vi som spränger deras hus, fördriver dem till exilen och som obstruerar deras framtid”. [AMIRA HASS, israelisk journalist].



”Bekännelse av en terrorist”. . .

”De ockuperade mitt land,

De fördrev mitt folk,

De upphävde min identitet.

Och de kallade mig terrorist.

De konfiskerade min egendom,

De ryckte upp mina grödor,

De rev mitt hus.

Och de kallade mig terrorist.

De stiftade fascistiska lagar,

De etablerade apartheid.

De förstörde, splittrade, förödmjukade.

Och de kallade mig terrorist.

De mördade mina glädjeämnen,

De kidnappade mina förhoppningar,

De satte handbojor på mina drömmar.

Och när jag förkastade alla barbarier,

och jag bestämde mig för att försvara mig, de... dödade då en terrorist!”

”Bekännelse av en terrorist”, av Mahmoud Darwish, palestinsk poet.

*  *  *


Video: Gaza bombat till stenåldern!
Bostadsområdet 
Alremal.
Och om ryska styrkor hade gjort något liknande i Kiev?



Bombterminologi:

1. Bomb.

2. Dålig bomb (ryssjävel, så klart).

3. Terroristbomb (tveklöst palestinsk).

4. Förträfflig bomb (USA:s och Storbritanniens splitter- och utarmade radioaktiva uranammunition) levererade till han ”Tiggaren från Kiev '.

5. Vadå (ATOM)BOMB?


  

Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal:

”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”!

Det sa den colombianske presidenten Gustavo Petro efter att ha citerat den israeliska ambassadörens uttalanden i X.

Gustavo Petro.
FOTO:
DICK EMANUELSSON
”Demokratiska folk kan inte tillåta att nazismen återupprättas i internationell politik. Israeler och palestinier är människor som lyder under internationell rätt. Detta hatiska tal, om det fortsätter, kommer bara att medföra en förintelse”, sa presidenten, citerad av nyhetsbyrån. RT.

Den colombianske presidenten drogs in i en kontrovers med den israeliska ambassadören i Bogotá, Gali Dagan, angående dennes ståndpunkt angående konflikten mellan Israel och Palestina.

Kontroversen ökade eftersom den colombianska presidenten jämförde det som hände i Gaza med de brott som begicks av nazisterna i koncentrationslägret Auschwitz.

Petro reagerade sedan på uttalanden av den israeliska försvarsministern Yoav Gallant, som beordrade den totala belägringen av Gaza, att lämna palestinierna utan elektricitet, vatten, mat och bränsle; genom att påstå att de slogs mot ”mänskliga odjur”.

”Det här är vad nazisterna sa om judarna. Demokratiska folk kan inte tillåta nazismen att återupprätta sig själv i internationell politik. Israeler och palestinier är människor som lyder under internationell rätt. Detta hatiska tal, om det fortsätter, kommer bara att leda till en förintelse”, sa Petro.

Med tanke på de växande spänningarna och civilbefolkningens död på båda sidor beskrev Petro händelserna som ett nytt utbrott av ”kriget mellan Israel och palestinska Gaza”.


Mördade palestinska barn.
”Mina röster är för upprättandet av en fredsdialog där den palestinska staten är fullt erkänd”, tillade Petro, som också bad Israel och Palestina att ”gå till ett bord för att förhandla om fred” så att ”existensen av två stater och två fria och suveräna nationer”.

Efter dessa uttalanden uppgav den israeliska ambassadören i Colombia, Gali Dagan, i måndags, i en intervju med det colombianska radiomediet Blu Radio, att israelerna är ”offren” för konflikten, varför han uppmanade Petro att undvika jämförelser av vad som händer i Gaza med de nazistiska koncentrationslägren under andra världskriget.

– Jag skulle med glädje bjuda in den ärade herr presidenten att följa med mig på en resa till Israel. Jag bjuder in honom att besöka Yad Vashem-museet. Vi kan också göra ett stopp i Polen, besöka koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau, Majdanek, sa Dagan.

Som svar på uttalandena från den israeliska diplomaten i Bogotá klargjorde Petro att han redan kände till de brott mot mänskligheten som begåtts av nazisterna.

– Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag att det är kopierat i Gaza, sa den colombianske presidenten efter att ha citerat ambassadörens uttalanden på X.

Ovanstående är ett illustrativt exempel på NATIONELL SUVERÄNITET och rätten att som stat förfäkta en principiell egen utrikespolitik utan att först höra med Tel Aviv, Bryssel eller Washington.

Det är en rekommendation till läsning, inte bara till Rosenbad, UD utan även till Håkan Svennling (utrikespolitisk talesman för (v) i riksdagen) och hans chef Dadgostar Nooshi på vänsterpartiet.

 

 


Ännu en mask faller: Offret förvandlas till bödel och bödeln till offer

Vi hade inte förväntat oss att Wallenberggruppen skulle kontrakteras av riksdagen för att producera och leverera 5000 'Pansarskott 86' till den palestinska motståndskampen. Men nu ser vi att Rosenbad och UD ger sitt stöd till fortsatt folkmord på det palestinska folket. Den främsta propagandisten för detta folkmord, Dagens Nyheter borgar för att skapa opinion.

 

VIDEO: Palestinas ambassadör i London smular sönder BBC-journalistens argument som försöker vittvätta Israels krigsbrott

Husam Zomlot, den palestinska regeringens ambassadör i London, har förlorat sex familjemedlemmar och måste sörja dem på långt håll. I följande intervju anklagar representanten för den palestinska regeringen BBC och andra medier för att INTE bjuda in honom när Israel mördar civila praktiskt taget varje dag under året, år efter år.

”Israel har varit undantaget under 75 år av internationell lag”!

 


Palestinas  UD:

Israel Har konsekvent vägrat följa internationella resolutioner

Det palestinska utrikesdepartementet har tillskrivit ansvaret för den nuvarande upptrappningen i regionen till Israels dagliga provokationer och det internationella samfundets passivitet som svar på dem.

”Fortsättningen av dubbelmoral, det internationella samfundets tystnad angående de israeliska styrkornas brottsliga handlingar mot det palestinska folket, såväl som den fortsatta orättvisan och det förtryck som det palestinska folket lider av, är orsakerna till den explosiva situationen och frånvaron av fred och säkerhet i regionen”, enligt det palestinska utrikesdepartementet.

Ministeriet betonade att ”Israels vägran att följa de undertecknade avtalen och dess kränkningar av internationella resolutioner har undergrävt fredsprocessen och resulterat i misslyckandet med att lösa den palestinska frågan efter 75 år av lidande och fördrivning.”

 


”Halshuggna bebisar? Den största bluffen i den israelisk-palestinska konflikten”


Den slutsatsen gör krigskorrespondenten Anna Prokofieva i följande genomgång av hur den oerhörda anklagelsen inte har täckning i vad som påstods ha hänt, inte ens den israeliska armén kan bekräfta.

”Liksom alla moderna konflikter är den palestinsk-israeliska konflikten omgiven av falska nyheter från dag ett: från gamla videor som utger dem som nya, till officiella uttalanden som aldrig har funnits.

Men en nyligen publicerad ”rapport” sticker ut bland övriga.

I en rapport om kibbutzmassakern i Kfar Aza, där omkring 200 människor dödades, sa i24-reportern live att ”40 av dem var minderåriga med tecken på halshuggning.” Nyheten publicerades snabbt ut på nätet och till och med vissa i västerländska medier.

Men lite senare visade det sig att det inte fanns några bevis och det israeliska försvaret har inte sådan information.

Den nödvändiga effekten har dock redan uppnåtts: nyheten om de bebisar som halshöggs av Hamas sprider sig på nätet och i samband med andra grymheter är det få som kommer att få veta sanningen”.

Källa: https://t.me/atodapoder/5315?single









Inför västvärldens cynism

”Revolutionär värdighet och solidaritet med det palestinska folket”!

Av Carlos Fonseca Terán, Nicaragua **

Om Ukraina bombar Donbass sedan 2014 förblir den västerländska politiska eliten och dess satelliter tysta.

Men om Hamas bombar Israel finns det fler fördömanden än missiler som avfyras, och inte ett ord om Israels användning av samma metoder mot palestinierna.

För samtidigt verkar det som att sådana metoder är föremål för fördömande beroende på VEM som använder dem.

Den ukrainska nynazistiska regimen har attackerat och massakrerat det ryska folket i Donbass i nästan tio år och är Natos nuvarande verktyg för att hota och försöka förgöra Ryssland, en anti-hegemonisk militärmakt som främjar en mer rättvis världsordning. Därför utgör den en stor fara för de imperialistiska staternas makt.

Palestinierna attackerar ockupanterna av deras territorium i självförsvar, de förvägras rätten att leva i sin egen gamla nation.

Det palestinska folket har förtryckts, ockuperats och massakrerats i decennier av den sionistiska staten Israel, som är en angripare, förtryckare, en illegal ockupant av det palestinska territoriet.

Att fördöma de förtryckta för att ha kämpat mot förtrycket, och att stå i solidaritet med förtryckaren, är den största cynism som vi kan föreställa oss.

Det är därför vår revolutionära regering, värdig representant för folket i Nicaragua och de revolutionära ideal som historiskt främjats av Sandinos tänkande, förenade genom blodsband med det heroiska folket i Palestina, har fördömt det som måste fördömas: konfliktens förvärring, den tragiska situationen och barbariet som släppts lös av sionismen som dominerar i Israel och är den ytterst ansvarige, samtidigt som Nicaragua har fördömt den israeliska ockupationen och förvägrandet och icke erkännandet av det palestinska folket, rättigheterna, ett folk som vi måste visa solidaritet med och som Nicaragua alltid har gjort och som gör det ännu en gång, en nation som genom hela sin historia har varit tvungen att konfrontera dem [USA:s många militära invasioner av Nicaragua] som har velat underkuva den, och inte lyckats underkuva den, och de kommer aldrig att kunna göra det.



För sin del förtjänar inte Israels folk, så dygdiga och långmodiga, att instrumentaliseras och manipuleras av den terroriststat som styr dem och som representerar dem så dåligt. Det förtjänar inte heller att vara imperialismens gisslan, vilket det är idag.

Lösningen på den palestinsk-israeliska konflikten innebär ett erkännande av den palestinska staten, respekt för den palestinska nationens självbestämmande och efterlevnad av de många internationella resolutioner som kränkts på ett varaktigt och systematiskt sätt av staten Israel.

Det är i den riktningen vi måste gå framåt för att få ett slut på denna konfrontation i Mellanöstern.

Och det är just i den riktningen som världens suveräna och värdiga nationer kommer att fortsätta att gå som en del av vår kamp mot hegemonism och andras förtryck av vissa nationer, vilket kännetecknar kapitalismens imperialistiska utvecklingsstadium, vars kollaps är allt mer nära förestående, liksom tillkomsten av den Nya Världsordningen där, som Sandino sa, ”det kommer att bli rättvisa och (...) fred på jorden, (1) (eftersom) de förtryckta folken kommer att bryta förnedringens bojor som ”Jordens imperialister har velat hålla oss bundna med.” (2)

* Länge leve det palestinska folkets heroiska kamp!

* Det palestinska folket ska segra!

** CARLOS FONSECA TERÁN är son till den Sandinistiska Befrielsefrontens [FSLN] grundare, Carlos Fonseca Amador som stupade i en konfrontation med Nationalgardet 1977, två år innan revolutionens seger och störtandet av den USA-stödda Somozadiktaturen.

(1) Augusto C. Sandino, ”The Living Thought”, volym 2, Editorial Nueva Nicaragua, Managua, 1984, sid. 147.

(2) Idem, sid. 160.


 

Uttalande av Israels Kommunistiska Parti om situationen i Gaza:

Den fascistiska israeliska regeringens brott, som syftar till att upprätthålla ockupationen, leder till ett regionalt krig

·       Det finns bara en lösning: kämpa för att få ett slut på ockupationen och erkänna det palestinska folkets legitima rättigheter och deras berättigade krav.

10 oktober 2023, Palestinsk Intifadapress

”Den fascistiska israeliska regeringens brott, som syftar till att upprätthålla ockupationen, leder till ett regionalt krig. Vi måste stoppa denna upptrappning.

I dessa svåra tider upprepar vi vårt otvetydiga fördömande av alla attacker mot oskyldiga civila och uppmanar alla parter att stoppa det cykliska våldet mot civila. Vi sänder våra kondoleanser till familjerna till offren för ockupationen, både araber och judar.

Israels kommunistiska parti anklagar Israels fascistiska regering för den intensivt farliga eskaleringen de senaste timmarna, som har krävt många oskyldiga civila livet.

Förra veckan utlöste regeringsstödda bosättare en förödelse i de ockuperade områdena, skändade Al-Aqsa och genomförde pogromer på Huwaras [en palestinsk stad, se Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Huwara] gator. Sedan i morse har vi sett en allvarlig upptrappning av fientligheterna som riskerar att förvandlas till ett regionalt krig. Hotet om ett sådant krig har ständigt underblåsts av denna högerregering från dag 1.

Dagens händelser indikerar den farliga riktningen Netanyahu och hans regeringspartner har i hela regionen. Vi betonar att det är omöjligt att ”hantera” konflikten eller lösa den militärt. Det finns bara en lösning: kämpa för att få ett slut på ockupationen och erkänna det palestinska folkets legitima rättigheter och deras berättigade krav. Att avsluta ockupationen och insistera på en rättvis fred är båda folkens tydliga intresse.

CPI varnar för att Netanyahus regering utnyttjar händelserna för att inleda en hämndattack mot Gazaremsan och uppmanar det internationella samfundet att omedelbart ingripa för att tysta krigets trummor och initiera en politisk lösning.

CPI är oroad över möjliga vedergällningsaktioner mot palestinska medborgare i Israel, särskilt de som bor i de gemensamma städerna och okända byarna Al-Naqab/Negev. De senare har betalat ett högt pris för den vårdslöshet som staten behandlar dem med.

I denna verklighet måste Israels förnuftiga krafter, både judiska och arabiska, ha en tydlig röst mot varje försök att hetsa till våld mot grupper eller ta rättvisan i egna händer.

Vi ska främja gemensamma aktiviteter som strävar efter ett normativt liv utan sysselsättning, diskriminering eller etnisk överlägsenhet. Vi måste kämpa för fred, jämlikhet och sann demokrati för alla.

Haifa, 7 oktober 2023
Kommittén för internationella relationer, Israels kommunistiska parti.



Honduras´ regeringsparti solidariserar sig med det palestinska folkets kamp!

Honduras´ förre president Manuel Zelaya, som störtades i en militär statskupp 2009 och landets vice utrikesminister Gerardo Torres sammanstrålade i dag med de två palestinska ambassadörerna som ansvarar för Centralamerika: Muhammed Amro, i Nicaragua och Marwan Jebril Burini verksam i El Salvador.

De två representanterna för regeringspartiet Libertad y Rerfundación-LIBRE bedyrade partiets solidaritet med Palestina i denna stund då den sionistiska folkmördarstatens stridsflyg och artilleri tror att de fysiskt ska kunna utplåna det hjältemodiga palestinska folket från Gaza, så som den tyska nazismen försökte utplåna det judiska folket 1941-45.

Den nykoloniala sioniststaten har ockuperat 79 procent av den Palestinska staten, den stat där palestinier, judar och araber kunde leva i harmoni och fredlig samexistens innan de nykoloniala planerna, med stöd av USA-imperialismen sjösattes kring 1948.

Det antiimperialistiska och solidariska vänsterpartiet i Honduras borde studeras av det svenska Vänsterpartiet. Politiska principer och identitet är det som vägleder det parti som bildades för bara elva år sedan som en politisk gren skapad av Motståndsfronten mot den militära statskuppen 2009. Då fick det honduranska folket och Motståndsfronten stöd av det palestinska folkets representanter och folk. I dag är det Libre, nu i regeringsställning och Honduras som inte sviker den palestinska saken när den behöver folkens solidaritet mer än någonsin.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krigspropagandisternas Trio på DN vittvättar Israels bombning av sjukhuset i Gaza

Direkt från Kiev? Hamas förfogar över Wallenberggruppens Pansarskott 86!