”Den israeliska armén (. . .) dödar inte av misstag”: Eduardo Galeano

 




”Den israeliska armén (. . .) dödar inte av misstag”: Eduardo Galeano

Den legendariske författaren Eduardo Galeanos ord om det sionistiska folkmordet mot Palestina lever idag mer än någonsin:

”Den israeliska armén, den modernaste och mest sofistikerade i världen, vet vem den dödar.

Den dödar inte av misstag. Dödar av skräck. Civila offer kallas kollateral skada, enligt ordboken över andra imperialistiska krig.

Det återstår bara lite av Palestina idag. Steg för steg raderar Israel ut det från kartan.

I Gaza är tre av tio barn. Och det finns tusentals stympade offer för tekniken för mänsklig styckning, som militärindustrin framgångsrikt testar i denna etniska rensningsoperation.

Och som alltid, alltid samma sak: i Gaza, hundra mot en. För varje hundra dödade palestinier, en israel. Farliga människor, varnar det andra bombardementet, utfört av massmedia för manipulation, som uppmanar oss att tro att ett israeliskt liv är värt lika mycket som hundra palestinier”.

* EDUARDO GALEANO är en av Latinamerikas främsta författare och intellektuella som aldrig dolde sina vänstersympatier. En av hans främsta verk är ”Latinamerikas öppna ådror”, som är en skoningslös litterär uppgörelse med kolonialstaterna, främst Spanien och imperialismen främst, den som representeras av Washington, dess invasioner, utplundring av kontinentens naturresurser och intriger med militärkupper och massakrer för att slå ned folkens befrielsekamp.

Galeano föddes i Uruguay den 3 september 1940 och begravdes i Montevideo den 13 april 2015.

D.E.

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

”Jag har besökt koncentrationslägret Auschwitz och nu ser jag det kopierat i Gaza”: Colombias president ger Israels ambassadör i Bogota svar på tal

Krigspropagandisternas Trio på DN vittvättar Israels bombning av sjukhuset i Gaza

Direkt från Kiev? Hamas förfogar över Wallenberggruppens Pansarskott 86!